Felvételi

2023.11.16. 16:00

Művészeti egyetemek tájékoztatnak a felvételiről

Miskolc - A rendezvényen három művészeti képzésben érdekelt intézmény mutatkozik be.

Alkotótáborban a Miskolci Galériában: a résztvevők közül sokan készülnek művészeti pályára

Fotó: Bujdos Tibor

"FETA" névvel felvételi tájékoztató napot tartanak a Miskolci Galériában  november 30-án, csütörtökön reggel fél 9-től, 11. és 12. osztályos diákokat, tanárokat és érdeklődő szülőket várnak a szervezők. A rendezvényen három művészeti képzésben érdekelt intézmény mutatkozik be: a budapesti  Magyar Képzőművészeti Egyetem, az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a budapesti MOME, azaz a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem. 
8:30-tól dr. Orosz Csaba, a Magyar Képzőművészeti Egyetem oktatási rektorhelyettese és az egri egyetem docense tart előadást, 9:40-től Dr. habil Lenkey-Tóth Péter egyetemi docens, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem képviseletében ad képet a képzésről. 
10:50-ről Pálfalusi Attila beszél a MOMÉé-ről: mindhárom előadás során (az előadó művészek, tanárok egyébként mind vármegyénk szülöttei – a szerk.) képet kaphatnak az érdeklődők az egyetemek művészeti szakjairól és a tanárképzés irányairól is. 
12:00-től a felvételi előtt álló 12. osztályosoknak lesz lehetőségük arra, hogy célirányosan összeállított mappáikat  mindhárom egyetem oktatóinak megmutassák, és azokat a szakirányú követelmények szempontjából végignézzék. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában