Bűnügyi összefoglaló

2024.04.28. 20:00

Hatmilliós cigarettafogás, drogdílerek őrizetben, családon belüli szurkálások

Ez a hét sem telt eseménytelenül a vármegyei rendőrőrsökön, bíróságokon. Lássuk, milyen fontos, érdekes bűnügyek történtek Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében április 22-e és 28-a között.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: K9 and photography

Pénzügyőrök orra előtt seftelték a cigarettát, nagy bukta lett belőle

Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyors reakció közel hatmillió forint értékű illegális cigarettalefoglalást eredményezett.

A testvére visszaszólt, erre ő konyhakéssel megszúrta

A férfi az ittasan hazaérkező testvérét a kabátjából kiszóródott csikkek felszedésére utasította, amikor az visszaszólt, dühében konyhakéssel megszúrta.

A földre rántotta a nőt, hogy megszerezze a táskáját Miskolcon

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen rablás bűntette és más bűncselekmények miatt, aki a gyalogosan közlekedő nő vállára akasztott táskát letépte, a földre zuhant sértett kezéből addig rángatta, míg megszerezte.

Őrizetben egy ózdi díler

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt az ózdi férfit, aki új pszichoaktív anyagot árult vevőkörének, köztük fiatalkorúaknak is.

Nyereményt ígért az álbankár, mínusz 5 millió lett a vége

Egy kazincbarcikai sértett számlájáról 1,1 millió forint ígéretével több mint 5 millió forintot vett le egy álbankár. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

A katonai bíróság elé állt a hét miskolci bv-alkalmazott, akiket egy rab megverésével vádolnak

Az előkészítő ülésen nem tettek vallomást, azonban a bűnösségüket nem ismerték el.

Hasba szúrta saját fiát – az ügyészség komoly büntetést kér

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként az ítélet súlyosítását indítványozta azzal a férfival szemben, aki hasba szúrta saját fiát.

Ácskalapáccsal és boxerrel verte össze áldozatát, aki majdnem megvakult

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen minősített emberölés bűntettének kísérlete és kifosztás bűntette miatt, aki közös italozás után ácskalapáccsal és boxerrel olyan súlyosan bántalmazta a sértett férfit, hogy eszméletlen állapotba került, ezután mobiltelefonját is elvette.

Ismét drogdílert fogtak a rendőrök, most Szendrőben

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a szendrői férfit, aki kábítószert árult vevőkörének.

Dühében az autót rugdosta meg Mezőcsáton

A férfi a Hősök terén ordítozva odament az egyik ott lévő üzlet parkolójában álló személygépkocsihoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában