Ítélet

2024.04.30. 13:36

Elítélték a gyámügyi dolgozókat fenyegető férfit

A Szerencsi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével hozott ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki gyermekei nevelőszülőknél történő elhelyezését követően fenyegetően lépett fel a gyámügyi dolgozókkal szemben.

Boon.hu

Nem bírta fékezni a dühét

Fotó: Shutterstock

A bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi 2023 júniusában bement egy borsodi kistelepülés Családsegítő Szolgálatához és az ott dolgozó személlyel közölte, hogy ha rövid időn belül nem történik másik intézkedés gyermekei ügyében, megkeresi az eljáró ügyintézőt és rágyújtja a házát.

Rendőrt kellett hívni

Egy hónappal később telefonon felhívta a másik településen szolgálatot teljesítő gyámügyi ügyintézőt azzal, hogy mindenkit meg fog ölni, személyesen bemegy hozzá és az asztalt rá fogja borítani. A fenyegetést követően meg is jelent az irodában, ahol a közfeladatot ellátó személlyel ingerülten üvöltözött. A vádlott magatartásának a kiérkező rendőrök intézkedése vetett véget.

Próbaidőre bocsátották

A járásbíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt a vádlottal szemben 1 év 10 hónap, végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki. A büntetővégzés nem jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában