Nem semmi!

2023.10.09. 10:00

Az interneten vett fegyvert és lőszert a borsodi férfi

Elhatározta, hogy fegyvereket fog gyűjteni, miközben tisztában volt azzal, hogy azokat jogellenesen szerezte és tartotta.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt. A vádirat szerint a férfi 2010. áprilisától kezdődően vadászfegyverek tartására jogosító engedéllyel rendelkezett, vadászvizsgát, fegyverismereti vizsgát tett. A lőfegyverek megszerzésére, tartására vonatkozó jogszabályi rendelkezésekkel tisztában volt, vásárolt is vadász lőfegyvereket és lőszereket, amely fegyvereket a fegyvertartási engedélybe szabályszerűen bejegyeztek.

Rendszeresen vásárolt pisztolyokat, puskákat, lőszereket

A férfinak időközben a fegyverek annyira megtetszettek, hogy 2019-től elhatározta, gyűjtő lesz és internetes hirdetőktől 2022. november végéig rendszeresen vásárolt különböző típusú pisztolyokat, puskákat, lőszereket, amelyeket borsodi településen lévő családi házában tartott. A vádlott összesen 42 lőfegyvert, 9 hatástalanított fegyvert, 1302 lőszert, továbbá több tűzfegyver fődarabot, illetőleg hangtompítókat vásárolt és tartott jogellenesen. 

A hatástalanított fegyverek a hatástalanítási módosításokat figyelembe véve megfelelő szerszámozottság, szakmai tudás birtokában működőképes lőfegyverré alakíthatók.

Az ügyészség a büntetlen előéletű bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a lőfegyverek és lőszerek elkobzásával - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában