Elismerés

2024.05.02. 17:00

Fonogram életműdíjjal csúcsra ért az 50 éves EDDA

Május elsején, a zenekar 50. jubileumi turnéjának budapesti állomásán derült fény arra, hogy a Fonogram - Magyar Zenei Díj életműdíjasa az EDDA Művek zenekar.

Forrás: Fonogram.hu

A kör, Gyere őrült, A hűtlen, Kölyköd voltam, Mi vagyunk a rock, Minden sarkon álltam már, Elhagyom a várost - néhány, szinte mindenkiáltal ismert cím az idén 50 éves EDDA Művek generációkon átívelő slágerei közül. A zenekar zenéje ugyanúgy hat a mai fiatalokra, ahogy annak idején a szüleikre, vagy nagyszüleikre.

A zenekar Miskolcról indult 1974-ben Griff néven, majd nem sokkal később már EDDA-ként folytatták. Az egyetemisták hobbizenekarából a frontemberré előlépő Pataky Attila közreműködésével összeállt egy Miskolc akkori legjobb zenészeit tömörítő együttes, mely felvette az EDDA Művek nevet. A csapat több tagváltáson is átesett, jelenleg a frontvonalban Pataky Attila, Alapi István, Gömöry Zsolt és Kicska László zenélnek. 

Az EDDA március 9-én a Budapest Arénában egy nagyszabású koncerttel ünnepelte és idézte meg az elmúlt fél évszázadot, jelenleg egy 50 állomásos turnéval járják az országot – olvasható a Fonogram hivatalos oldalán a hír.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!