Friss hírek

2010.02.21. 20:29

VANCOUVER 2010 - Meghalt a bajnoki címre esélyes kanadai mûkorcsolyázónõ édesanyja

<p>Meghalt vasárnap Kanada egyik olimpiai reménységének édesanyja. A 24 éves Joannie Rochette, aki hatszoros kanadai bajnok a nõi mûkorcsolyában, és legutóbb ezüstérmes volt a világbajnokságon, Kanada elsõ nõi olimpiai bajnoka lehetne a szakágban.</p>

Joannie családja szombaton érkezett Montrealból Vancouver-be, vasárnapra virradóra azonban szívrohamot kapott az 55 éves Therese Rochette, akit kórházba vittek, de ott meghalt. Anyja halálhírét apjától tudta meg a bajnokjelölt a versenyzõk falujában, ahová elment Normand Rochette, hogy a lányával legyen. A sportág kanadai szövetségének elnöke azt mondta, hogy Joannie zokogott, majd közölte, hogy végig akarja csinálni a versenyt, amelynek rövidprogramját kedden tartják.

A szövetség bejelentette, hogy Joannie Rochette nem lesz jelen a rövidprogram sorsolásán, de kedden, a nap folyamán gyakorolni fog.

Utoljára 1988-ban állt kanadai mûkorcsolyázónõ a dobogón. Calgaryban Elizabeth Manley olimpiai ezüstérmes lett. Akkor Katarina Witt, az NDK versenyzõje nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!