Amikor még strandoltak elődeink a Hámori-tavon

Akt.:
Amikor még strandoltak elődeink a Hámori-tavon
Amikor még strandoltak elődeink a Hámori-tavon
Miskolc – Az 1930-as években, a frissen megépült Palotaszálló átadását követően Lillafüred egyre népszerűbb kiránduló- és üdülőhellyé vált. Már javában zakatolt a kisvasút, a Hámori-tavon pedig nemcsak csónakázni lehetett, hanem fürdőzni is. Sőt, a Palotaszálló prospektusaiban vitorlázási lehetőségeket is kínált a tavon. A vendégek cölöpökre épített strandfürdőben pancsolhattak 1932-1944 között. Képösszeállításunk a festői környezetben elterülő, hámori-tavi strandról.

hamori01

hamori04

hamori03

hamori05

(A képekre kattintva nyílik a galéria!)

Fotók forrása: Fortepan | Miskolc a Múltban.


Fotók: Volt egyszer egy Diósgyőri Várfürdő

Miskolc – A szebb napokat megélt Diósgyőri Várfürdő hosszú évtizedeken át hatalmas népszerűségnek örvendett: a látogatók a Diósgyőri Vár tőszomszédságában, a Bükk lábánál elhelyezkedő strandon, páratlan természeti környezetben élvezhették a nyarat. Képes összeállításunkban azt elevenítjük fel, milyen volt a Várfürdő fénykorában.

Egy csepp retro: Ilyen volt Lillafüred az 1930-as években

Miskolc – Lillafüred festői környezetével, a Bükk égig érő fáival és vadregényes ösvényeivel már hosszú évtizedekkel ezelőtt is igen népszerű turistacélpont volt. Az 1930-as években a frissen megépült Palotaszálló még egészen újnak számított, a Hámori-tavon nemcsak csónakázni lehetett, de fürdőzni is, a kisvasút pedig már akkor is hatalmas kedvenc volt. Utazzon velünk az 1930-as évek Lillafüredére!

Videó: Albrecht királyi herceg látogatása Lillafüreden 1928-ban

Miskolc – Albrecht királyi herceg látogatása a vadregényes Bükk-hegységben fekvő Lillafüreden, melyet Európa egyik legszebb üdülőtelepévé fejlesztenek. Élet a lillafüredi tavon, kilátás a Miskolc-Lillafüredi Személyszállító Erdei Vasútról a Szinva kies völgyébe. Filmhíradó 1928. novemberéből.