járvány

2020.04.12. 17:30

Különleges intézkedések a gigaberuházás mellett

A tiszaújvárosi poliol beruházás nagy figyelmet fordít a koronavírus-fertőzés elterjedésének megelőzésére.

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

Fotó: Vajda János

A pénteki adatok szerint már tíz igazolt új koronavírusos megbetegedést regisztráltak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Azt lehet tudni még megyénkről, hogy Miskolcon egy fertőzöttet kezelnek kórházban. Vélhetően a jelzett tíznél többen lehetnek, akik hordozzák a vírust.

Szirmabesenyőben, Tiszaújvárosban, Encsen és Szerencsen is voltak már olyan információk, amelyek koronavírusos fertőzésgyanús megbetegedésről számoltak be, de az esetleges érintettek állapotáról keveset lehet tudni. Azt is megtudtuk, hogy lakcímkártya alapján készítik a statisztikát, azaz a beteg nem feltétlenül ott él, ahová lakcíme alapján tartozik. Így könnyen lehet, hogy éppen nem a megnevezett településen tartózkodik.

Szigorú ellenőrzések

Mint írtuk, a tiszaújvárosi Mol Petrolkémia Zrt.-nél a vállalat által bevezetett koronavírus-tesztelés során az első tesztek a hét elején három dolgozónál is kimutatták a fertőzést. Mint kiderült, egyikük sem tiszaújvárosi lakos. A társaság jelentette az Operatív Törzsnek a helyzetet, és elrendelték a kontrollvizsgálatot, amelynek egyelőre nem ismert az eredménye. Mindhárom dolgozó karanténban várja a további eredményeket.

Megtudtuk: a poliol gigaberuházás építői számára kialakított mobil lakóparkban nincs koronavírus-fertőzött. Március 16-a óta nem érkezett új külföldi vendégmunkás a területre. Három háziorvos látja el az egészségügyi alapszolgáltatást, és kialakítottak egy helyiséget, ahol az esetleges fertőzöttet el lehet különíteni, meg lehet figyelni. Egy vállalkozó helybe szállítja a lakók számára szükséges árucikkeket, hogy ne kelljen a telepet elhagyniuk.

Információink szerint a beruházásnál a hosszú hétvégén is folytatódik a munka.

Gyógyult betegünk is van

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is van már olyan beteg, aki koronavírus-fertőzés miatti megbetegedésből gyógyult fel. Egy miskolci illetőségű lakos az elmúlt időszakot Bogácson töltötte koronavírus-fertőzés miatt. Hogy családtagjait megóvja az esetleges fertőzéstől, ezért választotta a községet a karantén idejére.

Csendesné Farkas Edittől, Bogács polgármesterétől megtudtuk, az illető az önkormányzattól nem kért segítséget, rokonai gondoskodtak az ellátásáról. Azóta meg is gyógyult, ezt két negatív tesztje bizonyította.

(A borítóképen: A tiszaújvárosi mobil lakótelepen még nem tapasztalták a vírus jelenlétét)

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában